SEOBOMB
Img
وردپرس چیست و چگونه سایت بسازیم؟

وردپرس چیست و چگونه سایت بسازیم؟

وردپرس چیست و چگونه سایت بسازیم؟ ( قدم به قدم )

وردپرس چیست؟ آموزش کار با وردپرس چگونه است؟  ساخت سایت وردپرس چقدر زمان و هزینه می­برد؟ محیط وردپرس به چه شکل است؟  آیا وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است یا cms های دیگری هم وجود دارند که از wp بهتر هستند؟ برای آشنایی با وردپرس با سئو بمب همراه باشید تا با یک فایل صوتی به صورت کامل، در رابطه با طراحی سایت با وردپرس و انتخاب بهترین cms ممکن، با شما صحبت کنم.

[elementor-template id=”1682″]

آیا با توجه به فایل صوتی بالا، نباید طراحی سایت خود را برون سپاری کنیم؟ آیا نباید از شرکت ها طراحی سایت کمک گرفت؟ برای درک بهتر این موضوع به شما پیشنهاد می کنم که تا پایان فایل صوتی دوم هم، با ما همراه باشید تا به شما بگویم که در چه مواردی باید کار خود را برون سپاری کنید و یا از cms های تخصصی استفاده کنید.

[elementor-template id=”2230″]

چگونه یک سایت وردپرس بسازیم؟

برای ساخت وب سایت، حتما لازم است که مجموعه ای از اقداماتی را به صورت پیوسته انجام دهید، به شما پیشنهاد می کنم که حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید، زیرا یک پیشنهاد فوق العاده برای شما دارم که مطمئن هستم از آن استقبال خواهید کرد. امروزه اگر بخواهید سایت خود را به برنامه نویسان بسپارید، باید به صورت میلیونی هزینه کنید، اما اگر می خواهید که از هزینه های سنگین در امان باشید، با ما همراه باشید زیرا پیشنهادهایی با هزینه های کمتری را برای شما در نظر داریم.

وردپرس چیست

وردپرس چیست

وردپرس چیست؟

شما برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی رایگان ، نیاز به سیستمی دارید که بتوانید از طریق سیستم، وب سایت خود را مدیریت کنید و در مواقعی هم، طبیعتا شما باید مطالب و یا عکس هایی را در درون وب سایت خود قرار دهید. در دنیای تجارت الکترونیک، به چنین سیستمی، سیستم مدیریت محتوا می گویند که وردپرس قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است که می توانید به صورت رایگان، آن را در فضای اینترنت جستجو کرده و دانلود کنید.

بیشتر بخوانید:    آموزش طراحی سایت حرفه ای

آشنایی با وردپرس

وردپرس در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. قبل از آن طراحی وبسایت کاری سخت، تخصصی و بسیار هزینه بر بود. هر کسی قادر نبود تا برای معرفی بهتر کسب و کار خود، سایت داشته باشد. تعداد متخصصان هم نسبت به تعداد متقاضیان بسیار کمتر بود. بازاری با پتانسیل رشد بسیار بالا، که این مشکلات موجب رشد کند آن شده بود. در سال ۲۰۰۳، این cms توسط مت مولئوگ منتشر شد که در ابتدا به عنوان یک ابزار برای وبلاگ نویسی بسیار مورد استقبال وبلاگ نویسان قرار گرفت.

اما بعدها با اضافه شدن ویژگی های مختلف به آن، به یک سیستم مدیریت محتوای بسیار منعطف تبدیل شد که هر کسی، با کمی آموزش قادر خواهد بود، سایتی متناسب با فعالیت خود را خلق کند. سالها قبل برای خلق یک سایت ساده باید هزاران کد تخصصی نوشته می­شد. بعدها با آمدن سیستم مدیریت محتوای جوملا کار راحت تر شد اما همچنان طراحی سایت با کاربرانی که اطلاعات تخصصی نداشتند، فرسنگ ها فاصله داشت و به عبارت دیگر در زمان گذشته، افراد مبتدی قادر به ساخت وب سایت مورد علاقه ی خود نبودند!

محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا

محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا

چرا وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است؟

طبق آمار سایت های معتبری نظیر w3techs.com و builtwith.com حدود ۳۴ درصد وب سایت های جهان با این  cms محبوب طراحی شده اند و همین موضوع محبوبیت بسیار بالای چنین سیستمی را تائید می کند، اما دلیل اصلی محبوبیت این cms ، ساده و کاربرپسند بودن آن است! در نظر داشته باشید که سیستمهایی نظیر ( مجنتو و اپن کارت ) وجود دارند که وردپرس به گرد آنها هم نمی رسد! اما دلیل اصلی محبوبیت wp این است، که پیچیدگی های cms های دیگر را شامل نمی شود.

زمانی طراحی سایت برای شما جذاب تر می شود که بدانید ابزارهای بسیار زیادی با شکل های متنوع و زیبا برای این cms طراحی شده است! البته در فضای اینترنت، هم تعداد نامحدودی ابزار رایگان، وجود دارد و هم اگر به دنبال ابزارهای خیلی بیشتر و در عین حال قوی تری هستید، می توانید به سایت themeforest.net مراجعه کنید و طبیعتا باید برای خدمات سایت تم فارست، پول پرداخت کنید و البته وب سایت های بسیار زیادی هم در ایران وجود دارند که ابزارهای wordpress را در اختیار شما قرار می دهند، اما در هنگام خرید ابزارهای مورد نظر خود، حواستان باشد که جنس تقلبی را دریافت نکنید، زیرا اگر چنین اتفاقی رخ دهد، مشکلات بسیار زیادی تجارت شما را تهدید خواهد کرد.

استفاده از زبان برنامه نویسی محبوب php

 قبل از این cms، جوملا و دروپال بیشترین مخاطب را در بین سیستم های مدیریت محتوا به خود اختصاص می­دادند. اما با ورود وردپرس به دنیای تجارت الکترونیک، اتفاقات بسیار عجیبی در دنیای وب اتفاق افتاد که مهمترین آن، ابزارهای بسیار زیادی بود که کم کم به این cms اضافه شد و رفته رفته از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار شد و اکنون پرطرفدار ترین و پر مخاطب ترین CMS موجود در بازار است. لازم به ذکر است که زبان برنامه نویسی استفاده شده در چنین سیستمی PHP است که محبوب ترین زبان برنامه نویسی جهان است! اما شما دوست عزیز نیازی ندارید تا از برنامه نویسی پیچیده ی این cms مطلع شوید! بلکه تنها باید از آن لذت ببرید.

با آمدن سیستم مدیریت محتوای وردپرس و به روز رسانی های پی در پی آن، سبب شد تا این CMS به یک سیستم مدیریت محتوای کاربرپسند (User Freindly) تبدیل شود. طراحی سایت وردپرس شاید در کمتر از دو الی سه روز به اتمام برسد. برای راه اندازی یک سایت نیاز به اجاره یک دامنه و یک هاست دارید. دامنه، نام وب سایت، و هاست فضای کسب و کار اینترنتی شماست.

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با هاست و دامنه، می توانید ویدئو کسب و کار اینترنتی با انتخاب هاست و دامنه ی مناسب را تماشا کنید.

نحوه ی کار با سی پنل وردپرس

پس از اجاره ی آنها باید cms خود  را بر روی هاست نصب کنید. برای دانلود cms مذکور، به سایت وردپرس فارسی مراجعه کرده و بعد از دانلود وردپرس، باید آن را بر روی سی پنل خود آپلود کنید و با چند کلیک ساده، سایت شما آماده بهره برداری است. در واقع بخش مدیریت هاست شما، سی پنل نام دارد که برای اطلاعات بیشتر به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله ی آموزش طراحی سایت با وردپرس در ۲ ساعت را مطالعه کنید، زیرا با ویدئوهای متعدد نحوه ی کار با سی پنل را آموزش داده ایم.

قالب چیست و چگونه با آن سایت خود را طراحی کنیم؟

پوسته و یا قالب، همان ظاهر گرافیکی و امکانات وب سایت شماست! در ابتدا سایت شما چیزی شبیه به یک وبلاگ بسیار ساده است اما نگران نباشید گام بعدی نصب قالب دلخواه، متناسب با نوع فعالیت شماست. برای این کار می­توانید از سایت های مختلف، قالب دلخواه خود را انتخاب و نصب کنید. البته برای نصب وردپرس هم کار سختی ندارید، زیرا اگر وارد بخش مدیریت سیستم محتوای خود شوید، می توانید از بخش نمایش، وارد پوسته ها شوید و در مرحله ی بعد بر روی بارگذاری پوسته، کلیک کنید و پوسته ی خود را  مانند تصویر زیر، در این قسمت آپلود کنید.

نصب قالب وردپرس

نصب قالب وردپرس

نصب قالب وردپرس در یک دقیقه

اما سایت اصلی وردپرس، نیز بخشی را در اختیار کاربرانش قرار داده است که می­توانید در این بخش از هزاران قالب ( Theme ) بازدید کرده و آنچه متناسب با سلیقه و کسب و کارتان است را برگزینید. برای بازدید از این بخش به آدرس wordpress/theme مراجعه کنید. قالب ها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می­توان به قالب های خبری، شرکتی، فروشگاهی، شخصی و… اشاره کرد. در واقع هر قالب وردپرس مجموعه ای از کدهای php است که برای نمایش محتوای پویا اعم از محتوای نوشته، برچسب ها و دسته بندی ها مورد استفاده قرار می­گیرد.

با نصب هر قالب وردپرسی، ممکن است با این مشکل مواجه شوید که امکانات قالب نصب شده با نیاز شما متفاوت است. اما جای نگرانی نیست.  برای ایجاد قابلیت مورد نظر می­توانید از افزونه ها کمک بگیرید. افزونه ها با اسم های متفاوت، توسط برنامه نویس های قدرتمند، طراحی شده است و البته همانطور که قبلا به این نکته اشاره کردم، می توانید با توجه به نیاز خود، از ابزارهای رایگان و پولی در کنار هم استفاده کنید.

طراحی قالب های پولی براساس معیارهای گوگل

قالب ها و یا پوسته هایی که بابت آنها پول پرداخت می کنید، به صورت کامل بر اساس قوانین گوگل طراحی شده اند و یکی از دلایل پولی بودن پوسته ها، دقیقا همین است که شما می توانید از سورس بهینه شده ی قالبتون لذت ببرید و در نتایج موتور جستجوی گوگل، به رتبه های برتر برسید. با این وجود، هنگام خرید یک قالب وردپرس، باید به نکات خاصی در طراحی آن توجه کنید. نکاتی که موجب می­شود، قالب شما بر اساس آخرین تکنیک های سئو طراحی شده باشد و بیشترین سازگاری را با موتورهای جستجو داشته باشد.

 

طراحی سایت وردپرس با افزونه ها

نقطه قوت وردپرس افزونه ها (Pluging) است. در حقیقت ابتدا با نصب یک cms، می توانید یک سایت ساده و به شکل وبلاگ ایجاد کنید. حتی با نصب پیشرفته ترین قالب ها نیز ممکن است نیاز به امکانات خاصی داشته باشید که در قالب شما تعبیه نشده است. در این  زمان می­توانید از افزونه ها کمک بگیرید. در واقع اگر بخش افزونه ها برای شما وجود نداشت، شما باید برای ایجاد هر قابلیت جدید بر روی سایتتان، کدهای آن را در سورس کد قالب وردپرس خود اضافه می کردید. اما اگر از دانش برنامه نویسی برخوردار نیستید، افزونه ها بهترین گزینه هستند.

برای مثال بیشتر سایت ها، نیاز به بخش ( ارتباط با ما ) دارند تا یک پل ارتباطی بین کاربر و مدیر سایت ایجاد کنند که برای انجام چنین کاری می توانید از افزونه ای به نام ( فرم تماس ۷ ) استفاده کنید و برای انجام چنین کاری، نیاز به برنامه نویسی های پیچیده ندارید، تنها کافیست که از داخل بخش سیستم مدیریت محتوای خود، بر روی قسمت افزونه ها و بعد افزودن کلیک کنید و در این بخش مانند تصویری زیر، هر افزونه ای که نیاز دارید را می توانید نصب کنید.

آموزش نصب افزونه ها

آموزش نصب افزونه ها

آموزش نصب افزونه ها

برای هر قابلیت ممکن است چندین افزونه رایگان و پولی وجود داشته باشد. برای یافتن بهترین و محبوب ترین افزونه که به خوبی با سایت شما سازگاری داشته باشد، در قسمت جستجوی افزونه ها به تعدادِ نصب و امتیاز کاربران به آن افزونه دقت کنید. با این کار به راحتی می­توانید بهترین افزونه را انتخاب و نصب کنید. و شما به بعضی از افزونه ها، نمی توانید دسترسی کامل داشته باشید،  زیرا برای دسترسی کامل، باید مبالغی را برای سازنده ی افزونه پرداخت کنید.

 به جرات می­توان گفت که به وسیله ی وردپرس و با کمک افزونه های آن، می­توانید هر تغییری که در ذهن دارید را بر روی سایتتان اعمال کنید. البته لازم به ذکر است که نصب بیش از حد افزونه های مختلف بر روی سایت، از سرعت لود آن می­کاهد. پس با توجه به این نکته برای عملکرد بهتر سایتتان، بهتر است قبل از خرید قالب، لیستی از نیازها و امکاناتی که بر روی سایت خود می­خواهید تهیه کنید و سپس قالبی را انتخاب کنید که نزدیکترین گزینه به آنچه نیاز دارید باشد.

امنیت در وردپرس

وردپرس یکی از امن ترین CMS های موجود در دنیای وب است. این سیستم مدیریت محتوا، همگام با رشد و پیشرفت هکرها، تدابیر امنیتی بیشتر و پیشرفته تری را در آپدیت های خود به این CMS می­افزاید. اما اگر تمایل به افزایش امنیت سایت خود دارید، می­توانید از افزونه هایی که از کاربران هنگام ورود اطلاعات کدهای امنیتی تقاضا می­کنند، استفاده کنید و یا از افزونه های چند مرحله ای برای ورود به پیشخوان وردپرس استفاده کنید. با چنین اقداماتی ممکن است ورود خود شما نیز به پیشخوان وردپرس کمی زمانبر باشد اما امنیت آن تا سطح قابل توجهی افزایش می­یابد.

برای افزایش امنیت سایتتان لازم است به نکته مهم دیگری نیز توجه کنید. نصب وردپرس و قالب های آن سعی کنید از قالب های اورجینال یا دارای پشتیبانی استفاده کنید. زیرا معمولا قالب های رایگان حاوی باگ هایی هستند که این باگها بهترین راه نفوذ برای هکرها خواهند بود.

مزیت استفاده از وردپرس برای پارسی زبانان

اگر از وردپرس نسخه اصلی استفاده کنید، ممکن است برای مدیریت متون خود کمی دچار مشکل شوید. برای رفع این مشکل نیاز است تا از نسخه فارسی این cms استفاده کنید که برای دانلود نسخه ی فارسی، به سایت wp-persian.com مراجعه کنید، همچنین اگر اطلاعات کافی در رابطه با راه اندازی کسب و کار اینترنتی ندارید، مطمئن باشید که نیازی به کلاس های حضوری و هزینه های خیلی زیاد هم ندارید! بلکه تنها کافیست که در دوره ی آموزشی ساخت تجارت آنلاین شرکت کنید تا من بتوانم خیلی راحت تر شما دوست عزیز را راهنمایی کنم.

 همچنین استفاده از این سیستم مدیریت محتوا از لحاظ اقتصادی به شما کمک می­کند که در ابتدا بتوانید با هزینه کم سایتی برای فعالیت های خود ایجاد و با رشد فعالیت ها و درآمدزایی بتوانید در آینده از محل درآمدها برای رشد و توسعه وبسایتتان هزینه کنید. با توجه به آنچه گفته شد در ابتدای راه اندازی یک سایت نیاز به سرمایه گذاری کلان و صرف انرژی و زمان زیاد نخواهید بود.

لازم به ذکر است که برای تهیه برخی از افزونه هایی که مختص سایت های فارسی زبان هستند، ممکن است مجبور به پرداخت مبلغی ناچیز و خرید آنها باشید. حتما به خاطر داشته باشید که قبل از خرید، انجمن ها و وبسایت هایی که بهترین افزونه ها در آن زمینه را معرفی کرده اند، دنبال کنید تا بهترین انتخاب حاصل شود.

تا کجا می­توان به وردپرس اعتماد کرد؟

شاید تعجب کنید اگر بشنوید سایت های بسیار بزرگی در جهان مانند رویترز، سی ان ان، نیویورک تایمر و Forbes وجود دارند که از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می­کنند. امنیت بالای این CMS در کنار سایر امکانات و ویژگی هایی که به رایگان در اختیار کاربر قرار می­دهد، سبب می­شود تا استفاده از این cms همیشه یک گزینه ایده آل به نظر برسد.

پیشنهاد می­شود در ابتدای راه اندازی سایت، از وردپرس به همراه یک قالب آماده استفاده کنید. در ادامه و با پیشرفت کسب و کار و بالا رفتن بازدید سایتتان بهتر است یک قالب سفارشی و از بیس کد نویسی شده تهیه و بر روی CMS خود نصب کنید. اگر با تداوم فعالیت و رشد کسب و کارتان به یک سایت تراز اول و پر مخاطب تبدیل شدید که مبالغ بسیار زیادی همه روزه از طریق فروش محصولات و خدمات در سایت شما مبادله می­شود، یا حفظ اطلاعات محرمانه و مهمی مانند اطلاعات مخاطبان و مشتریان بسیار برای شما با اهمیت و حیاتی است، پیشنهاد می­کنیم در این صورت از یک CMS تخصصی استفاده کنید. در غیر این صورت استفاده از وردپرس در بیشتر مواقع بهترین گزینه است.

استفاده از صفحه ساز ها

گاهی اوقات با تولید محتوا و انتشار آن در سایت خود حس خوبی ندارید. احساس می­کنید اگر کمی جای المان ها و تصاویر و … تغییر می­کرد، همه چیز بهتر نمایش داده می­شد و شما هم حس بهتری داشتید. از میان قالب های موجود نیز هیچکدام نیاز شما را پیش بینی نکرده اند. برای حل این مشکل دو راه حل وجود دارد. راه حل اول مراجعه به شرکت های طراحی وبسایت و سفارش قالبی متناسب با نیازتان است.

راه حل اول کمی هزینه بر است اما راه حل دوم راه حلی است که در بیشتر قالب ها از آن استفاده شده، استفاده از صفحه سازهاست. بهترین صفحه ساز موجود که از محبوبیت بالایی برخوردار است، صفحه ساز ویژوال کمپوزر است.

با این صفحه ساز قادر خواهید بود صفحات و برگه های سایتتان را به قسمت های مختلف تقسیم کنید و در هر قسمت عناصر و المان های مختلفی اعم از تصاویر، متن، کادر، ویدئو، فهریت ها و… را ایجاد کنید.

به طور کلی اگر بخواهیم طراحی سایت را به ساختن یک ساختمان تشبیه کنیم، انتخاب دامین مانند انتخاب آدرس محلی است که قصد ساختن ساختمان در آن را دارید است. خرید هاست، مانند خرید زمین برای ساختِ بنایِ ساختمان است. نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیزی شبیه به ساختن اسکلت ساختمان و نصب قالب هم مشابه تکمیل کردن نمای ساختمان است. حال اگر نمای ساختمان شما ساده و بدون جزئیات باشد، با نصب افزونه ها و صفحه سازها می­توانید جزئیات مورد نظرتان را به آن اضافه کنید.

همچنین برای ایجاد جزئیاتی که قصد دارید در تمام برگه ها و صفحه های سایتتان ثابت و بدون تغییر باشند، می­توانید از ویجت ها یا ابزارک ها استفاده کنید. این ویژگی های ثابت می­تواند توضیحات موجود در فوتر، سایدبارها و… باشند.

حرف آخر

اگر بخواهیم به زبانی کمی حرفه ای تر به این سوال که وردپرس چیست؟ پاسخ دهیم باید بگوییم که این cms یک پکیج نرم‌افزاری متن باز و رایگانِ تحت وب است که در دسته بندی CMS ها که مخفف (Content Management System) است قرار می­گیرد. بهترین گزینه برای شروع یک کسب و کار اینترنتی با بودجه ی کم است و با آن می­توان هرگونه سایتی از ساده تا پیشرفته ترین را راه اندازی کرد.

به این مطلب امتیاز دهید
  • آموزش طراحی سایت
  • آشنایی با وردپرس
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)

همه نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست خدمات

درخواست خدمات سایت یا سئو رو از طریق فرم زیر ارسال کنید